THE VERY HUNGRY CATERPILLAR

Hello, draga prvošolka in dragi prvošolec!

Ta teden se bomo učili na daljavo. Ker si ne bomo mogli izmenjevati angleških besed, bodo to namesto mene storile zgodbe in pesmi na posnetkih.

Starše prosi, naj ti pomagajo pri iskanju. V našem spletnem dnevniku boste lahko skupaj našli vse povezave in gradiva. Med tednom bom v prispevek 1. razred (The Very Hungry Caterpillar) dodala še kakšno neobvezno gradivo za utrjevanje in zabavo. Dobrodošli, da vsi skupaj pobrskate po naši "špajzici":)

Z bratci, sestricami ali starši lahko vsakič znova, ko imamo na urniku angleščino, ponoviš barve, števila, like, dele telesa s pesmico MINGLE, MINGLE, MINGLE (Everybody look and listen to me, touch something red … 1, 2, 3!).


Ta teden na nas čaka zgodba o zelo lačni gosenici (The Very Hungry Caterpillar). Verjamem, da jo v slovenščini že poznaš.

  •      Vsaj dvakrat si oglej posnetek: 
  •        Bodi pozoren na angleške besede za različne vrste sadja in ostalo hrano.
  •        Reši učni list. Če nimaš možnosti tiskanja, ga preriši v zvezek za angleščino.
Po ogledu risanke v ustrezno množico nariši sadje, ki ustreza zapisanemu številu (v množico 3 narišeš 3 …?). V veliko množico brez oznake nariši še vsaj pet kosov hrane, ki si jih opazil v risanki. V krogec ji dodaj ustrezno število. Spodaj lahko narišeš tudi gosenico, bubo ali pobarvaš metulja.
Če imate voljo in čas, naj te starši sprašujejo npr. Koliko jagod imaš v okvirčku, koliko jabolk … (How many apples are there?), hrano ob sličicah poimenujte, utrjujte …

*Dodatne (neobvezne) dejavnosti:

TUKAJ (vir: Thank you Twinkl!) je tudi dodatno gradivo za zgodbo. To natisneš in izrežeš samo, če želiš. Z materialom lahko narediš čisto svojo predstavo. Lahko pa seveda sam narediš čisto svojo gosenico in hrano, ki ji bo teknila.


Juhu, danes boš kuharski pomočnik (ali pa kuharski mojster)!
Naredil boš sadno kupo. Če sadja doma nimate, poišči reklamni letak in jo naredi iz papirnatega sadja. Ob sličicah ali pravem sadju utrjuj besedišče.

V primeru, da narediš pravo sadno kupo, v zvezek najprej zapiši naslov FRUIT SALAD, nato prilepi fotografijo svoje mojstrovine ali jo nariši.

V primeru, da narediš papirnato sadno kupo, v zvezek pod naslov FRUIT SALAD nariši veeeeeeeliko posodo in vanjo nalepi sličice.

Photo: Petra Dolenc, models: Gaber & Iva

See you next week!

Goodbye, goodbye it's so nice to say,
goodbye, goodbye and have a nice day!


Komentarji

Priljubljene objave