MOTHER'S DAY

Good morning everybody!

Kako ste se včeraj znašli v žabji družbi? Je šlo? Če imate kakšen fotografski utrinek, bom zelo vesela, če mi ga pošljete na e-naslov: mateja.tusek@sola-poljane.si.

Iz dneva poezije bomo skočili na še en poseben dan, ki ga jutri praznujejo zelooooo posebne osebe.
Da, res je, jutri je materinski dan! V angleščini temu prazniku rečemo Mother's day.

Skupaj z mamico si oglejta posnetek:

Source: Kiboomu

Pesmica na preprost način pove, da imamo mamice radi, da jim želimo ob njihovem dnevu podariti poljub in objem. Želimo se jim tudi zahvaliti za vse, kar naredijo za nas, ne glede na to, koliko so stare. Mami je lahko tudi babica, ni res?

Pesmici sledi ustvarjanje:)

Za mamico boš naredil knjižno kazalko. Vzorček lahko dobiš s klikom na rdeče obarvani besedi. Delček kazalke je že narejen, ti pa ga v poljubni tehniki dokončaj.

Če imaš možnost tiskanja, vzorček natisni, če ne, kazalo naredi po svoje. V vsakem primeru priporočam, da uporabiš malce trši papir (npr. risalni list).

Kazalo lahko dokončaš z vodenimi barvicami, s flumastri, v tehniki trganke, s prstnimi barvami, s tehniko milnim mehurčkov …

Lahko narediš rožo, balon, raketo … pusti domišljiji prosto pot.

Med ustvarjanjem poslušaj pesmico in ob njej prepevaj. Lahko poslušaš tudi  pesem Skidamarink, ki ima podoben pomen. 


Zgornji krogec izreži z luknjačem in skozenj naveži vrvico.
Če želiš, lahko na vrvico dodaš tudi volnen cofek. V spodnjem videu boš našel preprost vodič, kako lahko narediš krasne cofke celo na štiri različne načine. Poskusi!


Največje darilo za mami bo (vsaj prepričana sem), ko boš po svojem ustvarjanju pospravil tako, da bo tvoja delovna miza tip-top. Skupaj s kazalko ji podari tudi poljubček.

See you next week!

Komentarji

Priljubljene objave