WEATHER HOPSKOTCH - VREMENSKI RISTANC

Prvošolci hodijo v šolo za vremenoslovce. Ne verjamete? V slovenščini znajo opisovati in celo napovedovati vreme, zato je pravi čas, da svoja obzorja razširijo tudi v angleščini.

Osnovne vremenske znake smo spoznali v spletni učilnici, tule pa so na voljo tri naloge za utrjevanje.

1. interaktivno nalogo najdete na povezavi WEATHER VOCABULARY.

2. naloga bo bolj poskočna:) Skakali boste Vremenski ristanc.

Lahko ga narišete s kredami na asfalt ali beton, lahko ga s palico zarišete v zemljo ali gozdna tla. Če dežuje, si ga nalepite na podlago za vadbo (armafleks) ali si pomagate s trakom za zaščito pri pleskanju. 

*Pri tem ne bo odveč opozorilo naših čistilk, da se čez tak trak ne sme pomivati, ker je zadeva po stiku z vodo strašno težko odstranljiva.




Pri vremenskem ristancu imate na razpolago dva načina utrjevanja: 





Photo: Polona Sečnik
Models: Lovro & Tinkara


3. naloga pa je ... Weather Bingo! Vremenska tombola.

S klikom na WEATHER BINGO dobite predlogo s sličicami za klicanje in prazno preglednico. Sličice so vzete iz spletnega gradiva TWINKL.

V prazno spodnjo preglednico narišite poljubno število poljubnih vremenskih znakov. Zgornje sličice izrežite in jih dajte v vrečko iz katere boste žrebali. Za igro potrebujete še nekoga, ki bo izžrebal sličice in vam povedal angleško besedo, še bolje pa bi bilo, če bi jo uporabil v preprostem stavku.
Takole: It's a sunny day. 

Ko slišite besedo na vaši igralni podlagi, jo pokrijete, obkrožite ali prečrtate. Ko imate pokrite vse sličice na ves glas svetu daste vedeti, da ste dosegli BIIIIIIIIIIIIIIIIIIINGOOOOOOOOOOOOOOO:)

Tule so pa še utrinki vremenskega kolesa:


 


Have fun everybody!


Komentarji

Priljubljene objave