SIMPLE EASTER ACTIVITIES - IDEAS

Natrosila bom nekaj idej za dejavnosti na temo Easter (velike noči). Dejavnosti so zasnovane za delo v razredu/učilnici, se jih pa z malo prilagoditvami lahko izvede praktično kjer koli. 

Morda vam pridejo prav:)

Story Time If I were the Easter Bunny:


Read by: MinniMeMe

Spelling: 



Chinese whispers
V krogu si šepetamo besede na temo velikonočnih praznikov: eggs, easter bunny, easter basket, hot cross buns ... nazadnje pa še Happy Easter!

Easter  Bunny
Kdo je to? Kaj velikonočni zajec počne? Skriva jajčka, da jih otroci iščejo.


Nato ga še mi posnemamo in zraven pojemo. Gibe lahko še dodamo (hop slowly, quickly, big hops, small hops, hop on right, left foot ...).

Simple Easter Bunny Craft:





Chocolate egg bowling
Vsak otrok dobi čokoladno jajce (mali pirh). Učiteljica zakotali svoje čokoladno jajce (je malo večje od ostalih, da se razlikuje). 
Nato učenci izza črte zakotalijo svoja jajčka in se skušajo čimbolj približati učiteljičinemu. 

Easter Egg hunt
Že pred uro nekam v razred skrijemo majhno košarico s papirnatimi jajci. Izštejemo tri učence, ki bodo odšli ven in košaro iskali. Medtem, ko si izšteti otroci zunaj, ostalim razkrijem skrivališče.  Otroke, ki iščejo usmerjamo s cold, če so oddaljeni od košarice in hot, če so blizu nje.
Nato košarico izpraznimo in si ogledamo pirhe. Nekateri so enobarvni, drugi pikasti, tretji črtasti … razvrstimo jih v skupine in preštejemo, koliko jih je. Ob tem ponovimo tudi barve.

Easter Egg drawing - both hands at the same time
Vsakemu otroku na mizo z lepilnim trakom prilepimo bel list formata A3, ki je z navpičnico razdeljen na dva dela. 

Gre za vajo iz sklopa »Telovadba za možgane«. Z njeno pomočjo vzpostavimo občutek za smer in orientacijo v prostoru glede na svoje telo. Ko razvijamo občutek za razlikovanje leve in desne strani pri risanju in pisanju, začnemo doživljati sebe kot središče.

Učence povabimo, da z velikimi gibi rok kar s kazalcema rišejo po veliki površini. Vrat in oči so sproščeni.
Poudarek naj bo na izvajanju, ne na izdelku.
Spodbujamo sproščeno gibanje glave in oči.

Na vajo se najprej pripravimo tako, da se z obema rokama in različnimi prsti na rokah dotikamo obeh palcev. Nato simetrično rišemo po zraku z rameni, komolci, zapestji.

Učence povabimo, da z obema rokama narišejo velikonočno jajce, lahko uporabljajo različne flomastre, rišejo vzorce, barvajo … naj pa se trudijo obe roki uporabljati istočasno.

Ob koncu pogledamo izdelke, izpostavimo zanimive likovne rešitve, se pogovorimo, kako so se otroci ob risanju počutili.



Foto iz arhiva 2016: Mateja Tušek 

Foto utrinki dela na daljavo:





Komentarji

Priljubljene objave