Extra homework is ... the best!

Hja, ljudje smo narejeni na en posrečen  način. Tisto, kar je "mus" je na čase tako zelo odveč in odbijajoče, tisto nekaj več, kar je na izbiro, pa postane nenadoma nekoliko bolj privlačno.

In takšnega učiteljskega "trika" sem se lotila tudi sama.

Pri angleščini v prvih treh razredih se še vedno ubadam s tem, kaj naj dam učencem za domačo nalogo, da bodo lahko tudi doma sami utrjevali snov. Z drugošolci imamo "pripovedovalne strani", kjer otroci ob  pisanih slikah utrjujejo določeno besedišče in  preproste stavčne strukture. Vendar sem in tja vseeno potrebujejo oporo in pomoč staršev.

S tretješolci nekaj malega že zapisujemo, v novembru pa je uspeh doživela dodatna domača naloga.

Takšna, ki jo vzameš, če si ravno pri volji zanjo.
Takšna, ki je malo drugačna, bolj zanimiva in zabavna.
Takšna, ki od tebe včasih zahteva tudi malce več. (Ampak si to lahko čisto sam izbereš.)
Takšna, ki je lahko tudi ne opraviš, četudi si v šoli vzel listek zanjo.
Takšna, pri kateri lahko ustvarjaš v maminem kabinetu ali domači kuhinji.
Takšna, ki bo v prihodnje od učiteljice zahtevala še več razmišljanja, ustvarjalnosti in idej. Kar je super!

(Opomba: dodatna domača naloga je na razpolago dvakrat mesečno. Z vso resnostjo jo popravim in po potrebi/želji jo učenci pri pouku tudi predstavijo.)

Začeli smo s čisto preprostimi nalogami. Nič posebnega - poiskati besede na isto črko, razvozlati besedno skrivanko, nato smo se lotili iger za  utrjevanje obravnavanega besedišča. Čaka nas še ... kuharija!

Otroci so danes v šolo prinesli karte, spomin, Črnega Petra, Zelenega palčka ... Kaj? Zelenega palčka? Ja, ker so si lahko popolnoma sami izbrali kaj bodo utrjevali in na kakšen način bodo to storili. Pa je nastal tudi Zeleni palček.

Za nagrado bodo vestni "opravljavci" dodatnih domačih nalog dobili kakšno vprašanje manj pri ustnem ocenjevanju znanja. Win-win:)

TUKAJ lahko dobite dodatne domače naloge, v spodnjem kolažu fotografij pa dajemo na razpolago nekaj naših idej za igranje in učenje. Igra je namreč resna stvar, kajne Mia?


Marble in the zoo
Potrebuješ frnikulo. Popelji jo po živalskem vrtu. Pri vsaki živali povej, kaj zmore (npr. A monkey can swing. / A fish can swim. / ...).
Ko obiščeš vse živali in prideš do izhoda, končaš z igro. Lahko tudi meriš, koliko časa porabiš za en krog. In potem premaguješ samega sebe. 

 Green Dwarf cards

 Three colours memory game

Memory games of different sorts



Pick the card and name it!

Komentarji

Priljubljene objave