Ziggety, zaggety ... zoom!

Človek nekoliko lepše živi, če si življenje sem in tja osmisli s kakšno drobno čarovnijo. Odrasli smo v smislu čarobnosti nekoliko bolj zadržani in se težje pustimo prepričati raznim čarobnim paličicam, medtem ko se otroci v  čarovnijo po  večini potopijo takoj in brez pomišljanja.

Pred časom sem na spletni strani Malih nog naokrog našla čudovit nabor lesenih igrač, Montessori materialov in krasnih igralnih idej na fotografijah.

Med izdelki je bila tudi ... čarobna paličica.
Tale, na fotografiji. Magic wand with an orange star.


Ne boste verjeli, kakšno moč ima! Z njo tudi najbolj sramežljivi jezički zmorejo spregovoriti v angleščini in ob njenem dotiku  tudi najbolj trmaste glavice privolijo v sodelovanje pri igri.

S prvo in drugošolci smo z njo "prebijali led". S svojim Ziggety, zaggety, zoom! je otroke spreminjala v različne živalice, ki so se sproščeno gibale po telovadnici in se pozdravljale. 
Skoraj ne bi verjeli, da so si sloni voščili Good Morning!, da so opice nagajivo mahale Hi! in se mucki vljudno pozdravljali s Hello!. 

Želim povedati, da se veliko zelo preprostih dialogov lahko z malo čarovnije iz suhoparne izmenjave besed spremeni v nekaj zelo, zelo zabavnega. 
Ob gibanju se učenci/otroci sprostijo, obenem pa svoje možgančke s poskoki, hopsi, plazenji, lazenji in drugimi vrstami gibanja oskrbijo s še kako potrebnim kisikom.

Pokukajte na Malih nog naokrog. Morda najdete kaj, kar je  pisano na vašo kožo. Kaj, kar bo v vaših učilnicah zanetilo drobne male čarovnije.

Ne skrbite, Shrambica ni plačana za oglaševanje, Shrambica preprosto začuti, kadar za izdelki stojijo duše, ki se za svoje stranke potrudijo v tolikšni meri, da njihovi paketki še dolgo, dolgo odmevajo.

Kot odmeva smeh pri uvodnih urah angleščine in se šele takrat, ko ga zopet začutiš, zaveš, koliko si ga pravzaprav pogrešal.

Cats, monkeys and snakes saying "Hello!"

Komentarji

Priljubljene objave