Bunny hopping left and right

Prvošolci se ukvarjajo z razločevanjem leve in  desne, kar je za posamezne šestletnike še precej velik zalogaj.
Pri urah angleščine zato že od začetka vsako uro vadimo tudi zavedanje svojega telesa. S posameznimi vajami znotraj telovadbe za možgane skušamo povezovati obe možganski polovici, se zavedati telesne sredine in  s pomočjo pesmic in ostalih dejavnosti tudi prehajati čez polovico.

Levo, desno, gor in dol smo usvajali in utrjevali ob pomoči zajčka (lutke), ki smo si ga po navodilih podajali v  krogu. Zajček je skakal left, right, up in down. Najbolj zabavno je bilo, ko so zajčka usmerjali prvošolci sami.


 foto: Katja Zorko

Zajčka smo nato usmerjali tudi v mreži: two hops on the right, four hops down, six to the left itn.
Obenem smo preštevali in sodelovali med seboj. Zajčka, korenček in mrežo lahko dobite TULE.


Pri spoznavanju okolja so otroci barvali levi ali desni motiv, pri angleščini pa smo želeli poleg tega malce utrditi tudi barve, ki jih otroci v večini poznajo že iz vrtca.

Ker je moj sin letos prvošolec, večkrat potoži, da morajo fantje delati veliko "punčevskih" stvari. In po razmisleku sem ugotovila, da je pravzaprav res, saj smo učitelji(ce) po večini ženske, ki dejavnosti večkrat nezavedno pripravljamo skozi ženske oči.

Tokrat pa so končno na vrsto prišli dečki. Namesto rožic, dreves in metuljev smo pred sabo imeli excavator, dump truck, tractor, cement mixer, bulldozer ..., ki so jih barvali po navodilih npr.: Colour the left bulldozer orange. 

Prav polepšala sem jim urico, se mi je zdelo.
Če bi vi želeli narediti enako,  lahko delovni list dobite NA TEM MESTU.

Komentarji

Priljubljene objave