Please, Thank You, Sorry ... Magic Words

Večno pomembne, potrebne, zaželene besede.

V 1. razredu smo, tako kot že v lanskem letu, prebirali zgodbo Please Mr. Panda. vsako leto je učencem bolj všeč. Končno sem si omislila slikanico, ki jo listamo podolgem in počez, naprej in nazaj, vam pa je lahko v pomoč tudi tale posnetek:


Potem, ko smo slikanico podrobno prebrali, pogledali in se je naužili v  vseh pogledih, smo se lotili ustvarjanja knjižne kazalke. Navodila so bila v angleščini seveda podprta z obilo gestami in ugotavljam, da otroci iz  leta v leto uspešneje izpeljejo zadano nalogo. No, morda tudi sama iz leta v leto bolj postopno predstavljam dejavnost.

Na spodnji sličici si lahko pogledate, kako zelo enostavno zgibati papir v medveda. V nadaljevanju pa potrebujete zgolj še črn flomaster in po možnosti gibljiva očesca. Tako nastane panda, ki bo naše najmlajše, poleg tega, kje v knjigi so ostali, opominjal tudi na uporabo čarobnih besed.


Foto utrinke je zbrala vzgojiteljica Katja Zorko:





Z drugošolci smo se lepih besed lotili na drugačen način. 

Iz predloge, ki jo lahko dobite TUKAJ, smo izrezali jesenske liste (lahko jih natisnete na barvni papir ali pa jih učenci z vzorci okrasijo sami), nato pa se pogovarjali, kako zelo drugačen je zapis besed od tistega, kar izgovorimo. 
Dve izbrani besedi so otroci tudi preslikali na drevesni list.
Naj omenim, da so v zvezi s pisanjem v nižjih razredih osnovne šole priporočila "NOT TOO MUCH TOO SOON". Mi smo tokrat čisto narahlo pokukali v svet črk, po tistem, ko smo se v prvem razredu ukvarjali z glasovi. 
Opazili smo črko Y, pa dva RR v besedi ... za ostalo bo pa tako ali tako v prihodnjih letih še čisto dovolj časa.

Liste smo pritrdili kar na luč nad tablo. Tako nam opomnik najbrž ne bo nikamor ušel ...



Komentarji

Priljubljene objave