MY DREAM HOUSE

Hello everybody!

Ta teden se bomo učili na daljavo. Ker si ne bomo mogli izmenjevati angleških besed v živo, bodo to namesto mene storile zgodbe in pesmi na posnetkih. Starše prosi, naj ti pomagajo pri iskanju. Na našem spletnem dnevniku boste lahko našli vse povezave in gradiva.

V tem tednu boš pripravil načrt za svojo sanjsko hišo (MY DREAM HOUSE). Za načrt boš potreboval slovar. Lahko je na spletu, bolje pa se boš najbrž znašel v slikovnem slovarju.

Prvi del:
Najprej si oglej posnetek:

                                             
Source: English Singsing

Bodi pozoren na besedišče za prostore in posamezne predmete v njih.

TUKAJ imaš primer hiše, v katero boš umestil svoje ideje. Velike prostore lahko razdeliš na manjše, dodaš zunanjo teraso, garažo ali vrt. Lahko uporabiš primer iz povezave, spodbujam pa te, da v zvezek kar čez dve strani narišeš sanjsko hišo po svoji meri.


Ko bo tvoja hiša končana, boš dopolnil še legendo. V svoj načrt moraš nujno umestiti šest že zapisanih besed, šest pa jih dodaš še sam. Razmisli, katere besede bi ti prišle v tvojem vsakdanu najbolj prav. Poišči jih v slovarju in jih zapiši v legendo. Številke besed zapiši v svoj načrt poleg slikovne podobe.

V primeru, da boš delal načrt na delovni list, na njem izpolni tudi legendo. Če boš hišo risal v zvezek, naj bo legenda prav tako v zvezku. Primere najdeš tudi NA TEM MESTU.

Lovro se je potrudil in naredil  vzročni primer takole: 



Drugi del:
Sedaj boš ob svojem načrtu pripovedoval. Naučili se bomo spraševati po položaju stvari v hiši in na ta vprašanja odgovarjati.

Če me zanima, v katerem prostoru je postelja, bom vprašala: Where is the bed? 
Postelja je navadno v spalnici, zato odgovorim: The bed is in the bedroom. 
Z zeleno obarvana besedica in pomeni, da je nekaj v določenem prostoru.


Sprašuj se po besedah, ki si jih zapisal v legendo:
Where is the wardrobe? The wardrobe is in the bedroom.
Where is the sink? The sink is in the bathroom.

Ob koncu odgovori še na vprašanja NA DELOVNEM LISTU. Pomagaj si z odgovori v okvirčku. Vprašanja si lahko natisneš, še bolje pa je, če jih prepišeš in nanje odgovoriš.


Želim ti ustvarjalen, zdrav in prijeten teden kljub temu, da se ne srečuješ s prijatelji v šoli.

Komentarji

Priljubljene objave