At the doctor's

Učiteljice posredujemo svojim učencem usmeritve za delo na daljavo. Moji prvošolci so prejeli takšen predlog za utrjevanje delov telesa:

Na kup zberi svoje najljubše plišaste igračke. Pripravi si tudi kakšen robček, obliž, kremico … saj boš danes zdravnik (doctor). Upam, da tvoje živali nimajo novega virusa, ampak da so zbolele za kakšno manj nalezljivo boleznijo.
Ko bodo živali prihajale v tvojo ambulanto, jim povej, da je to ambulanta angleškega zdravnika in da se boste pogovarjali v angleščini.
Vsak zdravnik bolnika najprej vpraša, kaj ali kje ga boli: where does it hurt? Tvoji živalski bolniki ti bodo najbrž povedali različne težave: My leg hurts/ arm hurts/my foot hurts …
Tvoja naloga je poskrbeti zanje. Očisti jim rane, preveži s povoji, jih pobožaj. Pa le glej, da se ti bodo ob koncu obiska zahvalile s Thank you.

In ko sem sama s svojimi šolarji šele komaj prinesla vse potrebno v domačo učilnico, me je v e-predalčku že čakalo tole simpatično sporočilo:

Pozdravljena, pri nas smo se danes igrali in učili dele telesa. 
Matic, zdravnik, ki reši vsako, še tako zapleteno težavo in živali, ki so vsaka s svojo težavo (in kartončkom) prišle po pomoč k njemu.

Učenje je bilo "najjjjjjjjjjboooooooooljše" pravi Matic.

Pa še nekaj utrinkov.



Photo: Jana Oblak

Na dislocirani enoti ambulante pa je svoje delo opravljala Alenka. Hvala tudi njeni mamici za posneti fotografiji.


Photo: Mateja Tušek

Tule pa še doctor Maja:

Photo: Polona Tolar

Komentarji

Priljubljene objave