Dear ZOO!

                                                

S prvošolčki se trenutno potepamo po živalskem vrtu.

V začetku sklopa smo prebrali slikanico Dear ZOO, ki si jo lahko ogledate tudi tule spodaj:

Source: Mrs Reader

Seveda smo se v živalski vrt šli potepat tudi mi. V ozadju nam je igrala pesmica iz posnetka, mi pa smo topotali, skakali, plavali, se hihitali in se plazili po razredu kakor živali iz pesmi Let's go to the ZOO.

Source: Super Simple Songs

Potem pa smo živalski vrt oblikovali kar sami ...
Naredili smo preproste lutke iz  papirja. Potrebujemo samo barvni papir, škarje, lepilo in barvice. Če imate na razpolago tudi samolepilna očesca, še toliko bolje.

Takole so pri demonstraciji sodelovali moji domači otroci:



In nastala je pisana živalska druščina:


Z generacijo prvošolčkov izpred let smo si izdelali vstopnice in prišli na ogled živalskega vrta.

Gospa na blagajni (teacher Mateja) jih je prijazno pozdravila: "Hello! Welcome to our ZOO! How many tickets would you like?"
Skupinica se je na hitro preštela ter odgovorila: "Four, please."
"How old are you?"
"Six."
"Oh, you're very lucky! Your tickets are free today!" Imeli so srečo, saj so bile ta dan vstopnice brezplačne prav za otroke stare 6 let. 
"Hurray! Thank you!"

Ogledali smo si živalski vrt in od sošolcev izvedeli marsikatero zanimivost v povezavi z njimi. Na primer, da je na sliki aligator in ne krokodil, da morski psi niso tako nevarni, kakor si mislimo in da so pingvini zelo predani svoji družini. Še sreča, da na svetu obstajata brata Kratt in njuna Tortuga z druščino - brez njih bi bili bosi:).

Vemo, kako se oglašajo naše domače živali, o afriških pa nismo bili čisto prepričani, zato smo si najprej ogledali in pozorno poslušali naslednji posnetek:





Potem je učiteljica po razredu namestila slikovne kartice in predvajala določene posnetke. Ko smo ugotovili, za katero žival gre, smo se hitro dotaknili kartice z njeno podobo.

Ker naša učiteljica želi, da tisto, kar smo se naučili, povezujemo med seboj, smo skupaj naredili delovni list. Mi smo narisali živali, učiteljica jih je računalniško obdelala in prenesla na list, potem pa smo se lotili dela - koliko katerih živali pobarvamo z določeno barvo.

In ker smo krasni fantiči in dekliči in ker smo sila ponosni na svoj izdelek, ga delimo z vami. Dobite ga TUKAJ.


Komentarji

Priljubljene objave