Family members in a game and drama lesson

 Poznate Dobble?


To je enostavna družabna igra prepoznavanja vzorcev, pri kateri igralci skušajo čim prej najti par med simboli na kartah in ga poimenovati. 

Že dolgo sem iskala čas, da bi naredila svojo različico Dobbla za uporabo v razredu. No, tega mi ni uspelo, sem ga pa našla na spletu in sicer na eni nemški stranikjer se najdejo res uporabni materiali.

TUKAJ lahko dobite Dobble, s katerim utrjujete družinske člane. 

Vsaka skupina mora imeti 20 kart. (Če želite, lahko natisnete tudi večje število kart v enem kompletu, važno je le, da so v parih).  

Vsak par kart ima natanko en sam skupni simbol, ki ga mora igralec čim hitreje najti.
Tisti igralec, ki najhitreje opazi in glasno poimenuje enaka simbola na paru kart (Father! Mother! ...) zmaga in pobere par kart. S tem se odpre na kupčku nova karta in iskanje se prične znova, dokler kupčka ne zmanjka. Igra traja okrog 5 do 10 minut.
Učitelj je pri tej igri v vlogi pomočnika, ki učencem sem in tja po potrebi prišepne kakšno angleško besedo.
Učenci lahko igro na začetku igrajo tudi v parih. Za spodbudo in oporo drug drugemu:)

The Frog Family Story



Z učenci smo družinske člane najprej ponovili s pomočjo žabje družine. Pripravili smo kostume in ob pripovedovanju zgodbico tudi odigrali. Maska oz. nekakšno pokrivalo, ki si ga učenci poveznejo na glavo je narejena iz filca, oči iz papirja, jeziček pa iz penaste gume. Pred igranjem jezičke še malo navijemo na svinčnike, da so "res tapravi". Igra je združena s skakanjem, kar je pa tako ali tako oh in sploh:)

Preprosto predstavitev zgodbe najdete tudi na spodnjem posnetku:



Komentarji

Priljubljene objave