Breakfast posters

Za uvod v nov tematski sklop o hrani (predvsem se bomo osredotočili na zajtrk) smo si prebrali in pripovedovali tisto lepo zgodbico o lončku, ki je kuhal na ukaz.

Moji učenci res niso kar tako:) Njihovi lončki bi (če bi nekoč, nekje našli prav posebnega za vsakega od njih) pripravljali palačinke, riževe narastke, toaste, ocvrta jajčka, čokoladni sladoled, celo krvavice ... in seveda hamburgerje ter kokice.

V parih smo se najprej lotili zajtrka. 
Kakšnega bi si pripravili to jutro? 

Po končanem delu smo ugotovili, da kar redno zajtrkujemo in da so nam pri zajtrkih všeč podobne stvari. Kruh in mleko sta se znašla skoraj na vsakem plakatu, nekateri obroki so bili "hotelsko" obilni, drugi bolj skromni, tretji pa tradicionalno slovenski.
Nekateri plakati so se napolnili s sličicami iz reklamnih letakov, druge so opremile ustvarjalne otroške roke ... prav vsi možgančki pa so besede iskali nekje drugje kot pri učiteljici. In šlo jim je zelo dobro. Spletni prevajalnik in slikovni slovarji so se nam dali v celoti na razpolago.

Poslastico nam je v 3. a pripravila učenka Maria, ki zna tudi albansko. Naučili smo se nekaj osnovnih besed.  Hvala Maria:)




TUKAJ lahko dobite predlogo za  plakat. Mi smo jo natisnili na format A3.

Komentarji

Priljubljene objave