Welcome back!

Goodbye vacation! 
Hello to school!

Hello new class, 
goodbye swimming pool. 

Vacation time is over, 
school time is here,

now we welcome 
a new school year!

Pozdravljeni vsi, ki brskate po poličkah naše shrambice.
Jesen je tu in novi pridelki že iščejo pot do  kozarčkov, peharčkov, škatel in vsega tistega, kamor bomo shranjevali uporabne "shranke" domišljijskih vrtičkov za vse nas.

Leto se obrne naokoli kakor mlada veverička. Hip, hop ... pa spet stopamo novim izzivom in zmagam naproti. V novih, sveže dišečih šolskih copatih, vedno znova za  kak centimeter višji, kakšno izkušnjo bogatejši in kakšno misel pametnejši odpiramo vrata novih učilnic, ki čakajo na nas. Pa ne samo učilnice. V njih na nas čaka najpomembnejše - radovedne oči, navihana ušesa in ogromno nasmeškov.

Vesela bom vaših odzivov na prispevke, kakšnega predloga in  tudi kakšnega popravka, kadar ga bom kaj nevede polomila.

Ker so vrata šol  v teh dneh že za drobno ped odprta za ideje, predloge in zamisli, vam danes ponujam en vzorček za dejavnosti v prvih urah angleščine. Pa morda ne za prvošolce. Za drugo in tretješolce bo zagotovo bolj primerna.

V povezavi lahko dobite vzorec. 
Jaz mu pravim kar zastavica. Za vas je lahko grb, ščit ... ali pa preprosto delovni list.

Na tem mestu je na  razpolago enostaven vzorček zastavice, tukaj je pa nekoliko bolj stilizirana različica. Seveda lahko iz enostavnega vzorčka sami pripravite sebi všečno zastavico.

Ob zastavici se z  otroki spoznamo. V okvirček  zapišejo svoje ime, nato pa npr. v pikapolonico zapišejo koliko let imajo oz., kdaj praznujejo rojstni dan, se v krog narišejo pri igranju najljubšega športa ali igre, zvezdici  pobarvajo z najljubšo barvo, v pravokotnik narišejo detajl svoje najljubše živali.
Spretnejši govorci  se ob zastavici predstavijo samostojno, manj spretne pa usmerjamo z vprašanji.

Zastavice lahko otroci izrežejo in jih nalepijo na stene učilnice ali jih preprosto umestijo na prvo stran zvezka za angleščino.

Naj vam ideja koristi.
Želim vam vse lepo v novem  šolskem letu!


Komentarji

Priljubljene objave