New School Year - WELCOME!

Statistika našega spletnega dnevnika pravi, da že oprezate za novimi idejami za novo šolsko leto:) Kmalu pridejo, prav kmalu:)))

Shrambica bo letos nudila prostorček 52 prvošolcem, 50 drugošolcem, 45 tretješolcem ter 5 četrtošolcem, njihovim idejam in znanju. Pa  tudi vašim idejam, če jih boste le želeli predstaviti:)


Vsem, posebej pa prvošolcem, želim, da bi jim prvi šolski dan ostal v lepem spominu in da bi v ponedeljek na široko odprli vrata tudi veseli angleščini.



Torej ... vsi, ki nas še ne poznate - DOBRODOŠLI, 
ostalim, ki nas spremljate že kakšen "dan ali dva" pa kličemo WELCOME BACK!

Pa še nekaj (brez skrbi - neplačanih in nenaročenih) reklam:


Prva:

Drage stanovske kolegice in kolegi. V kolikor se še niste udeležili Miinega C00L Sch00L seminarja Igra je resna stvar, vam ga toplo priporočam. Na srečanjih boste dobili sveža znanja in dodatno samozavest. Več si lahko preberete TUKAJ. Mia je prava  zakladnica dobrih idej in ustvarjalnih pristopov!

Druga:

Gradiva (posnetki, avtorska avdio gradiva in ostalo, kar je na voljo pod povezavami) lahko prosto uporabljaš v razredih s svojimi učenci. Ker sem jih dala na razpolago zastonj in z dobrim namenom, verjamem, da ne bodo služila kakšnim nepoštenostim.
Zavedam se, da morda v vsem ne ustrezajo tvojim potrebam, zato jih lahko tudi preoblikuješ za svojo rabo.
Vsekakor si želim, da bi učitelji angleščine v sebi gojili zavedanje, da nam bo lažje, če bomo med seboj sodelovali, si delili ideje, primere ocenjevanj  in na tak način rasli v boljše učitelje, predvsem pa v boljše ljudi.

V kolikor imaš v svojih predalčkih, na policah, v peharčkih in kozarčkih kakšno idejo, ki bi jo morda rad delil z drugimi, pa še nimaš volje in  energije za svoj lastni spletni dnevnik, lahko opis in gradivo pošlješ na moj e-naslov mateja.tusek@sola-poljane.si, kjer ga bom z veseljem predstavila in objavila pod tvojim imenom.

Vsekakor pa Te spodbujam, da se morda v prostem času usedeš za računalnik in prebrskaš predloge spletnih dnevnikov.
Ugotovil boš, da urejanje sploh ni tako težko, zahteva pa nekaj energije in časa.
Ugotovil boš, da bo s strani staršev precej manj vprašanj, kaj počneš pri pouku in na kakšen način  usvajate novo snov.
Ugotovil boš, da so tvoje ideje dobre in začel boš bolj zaupati vase.
Ugotovil boš, da s tvojim spletnim dnevnikom morda kateri od ostalih slovenskih učiteljev angleščine privarčuje kakšno minuto dragocenega časa prav zaradi tebe in da ga ti na koncu koncev privarčuješ zaradi spletnika nekoga drugega.
Vabljen, da pokukaš na police naše Shrambice in v njej najdeš kaj uporabnega zase in  za svoje učence! Ideje so namreč »za med ljudi« in zgodi se, da so dobre ideje včasih na razpolago tudi brez plačila - tako kot to počnem jaz s svojimi učenci na Shrambici. 

Ne mislite, da ni mogoče. Za tiste, ki me osebno ne poznate: nisem učiteljica, ki ves svoj  čas posveča zgolj šoli, pripravam ... in spletnemu dnevniku. Imam krasnega moža, štiri otroke (tri šolarje in enega predšolskega fantiča), hišo, vrt in psa :) Pa še spim najmanj osem ur na noč;)

Vse se da ...
Saj veste, kako pravijo: "Kjer je volja, tam je pot."


Source: https://www.flickr.com/photos/pictoquotes/13941717722



Komentarji

Priljubljene objave