HOUSE OBJECTS


V današnji  dejavnosti boš pripravil material za igro (utrjevanje).
Lahko natisneš tole stran  (preglednica z besedami), lahko pa si iz poljubnega papirja (predlagam tršega) narediš poljubno velike kartončke.

Nanje zapiši angleške besede (v priponki so že zapisane), če ti je v  pomoč, lahko s svinčnikom zapišeš tudi izgovorjavo. Nato sličice ilustriraj. Lahko uporabiš samo črn flomaster, sličice lahko poiščeš v reklamnih letakih s pohištvom ali kopalniško opremo, lahko narišeš po svoje.

Ob koncu moraš skratka pred seboj imeti 12 kartončkov s sličicami in besedami.
Igro lahko igraš sam ali v družbi. Pred igranjem ti svetujem, da ponoviš tudi prostore v hiši.

Kartončke obrni s sličico navzdol. Obrni kartonček. Zastavi si dve vprašanji, na kateri moraš tudi odgovoriti:
  •     What is it? /uat is it/ Kaj je to?
  •     Where is it? /uer is it/ Kje je to?
Če na primer obrneš kartonček z uro se glasno vprašaš in na vprašanje odgovoriš tako:
  •        What is it? It's a clock.
  •          Where is it? It's in the dining room.
Če pravilno zastaviš in odgovoriš na obe vprašanji, lahko obdržiš kartonček. V nasprotnem primeru ga daš nazaj na mizo, obrnjenega pravilno in svoje znanje lahko pokaže kateri od drugih igralcev.
Zbrati skušaš čim več točk.

Potem, ko boš vadil, vadil, vadil in na koncu vse znal, v zvezek pod današnji zapis prilepi pisemsko ovojnico (lahko je že uporabljena) in kartončke pospravi vanjo.

      *Dodatne ideje za igro:

Če narediš dva kompleta kartončkov, se lahko igraš tudi igro MEMORY (spomin). Par sta lahko sličica in beseda ali dve besedi.

Zanimiva je tudi igra SNAP!                                                                             
Pri tem narediš dva kompleta kartic, saj igro igrata dva igralca. Vsak ima svoj komplet, ki ga na začetku dobro premeša. Na one, two, three oba igralca pred sebe (sedita si nasproti) položita kartico in jo poimenujeta. Če obenem položita enako kartico in prvi, ki to opazi zavpije »SNAP!« /snep/, omenjeni igralec pobere obe kartici. Igra poteka tako dolgo, da enemu od igralcev zmanjka kartončkov/kartic.

Enjoy your learning!Komentarji

Priljubljene objave