sreda, 12. april 2017

Easter fun activity ideas

Dragi moji učenci in drage moje učenke.

Ker sem zaradi bolezni spet doma, vam v shrambico polagam nekaj idej za velikonočno angleščino in urjenje možgančkov. Morda bodo uporabne najbolj za prvošolčke.

Vesele praznike vsem!


Chinese whispers
Otroke povabim v krog. Svojemu desnemu sosedu v uho zašepetam besedo, ki jo mora povedati svojemu desnemu sosedu. Ko beseda pripotuje do zadnjega v krogu (mojega levega soseda), jo ta naglas pove. Šepetam o Holidays, Easter.

Easter  Bunny
Kdo je to? Kaj velikonočni zajec počne? Skriva jajčka, da jih otroci iščejo.


Nato ga še mi posnemamo in zraven pojemo. Gibe lahko še dodamo (hop slowly, quickly, big hops, small hops, hop on right, left foot,...).

Chocolate egg bowling
Vsak učenec dobi čokoladno jajce (mali pirh). Učiteljica zakotali svoje čokoladno jajce (je malo večje od ostalih, da se razlikuje). Nato učenci izza črte zakotalijo svoja jajčka in se skušajo čimbolj približati učiteljičinemu. Zmaga, kdor je najbližji. Poljubno ponovimo.

Easter Egg hunt
Že pred uro nekam v razred skrijem majhno košarico s papirnatimi jajci. Izštejemo tri učence, ki bodo odšli ven in košaro iskali. Medtem, ko si izšteti otroci zunaj, ostalim razkrijem skrivališče.  Otroke, ki iščejo usmerjamo s cold, če so oddaljeni od košarice in hot, če so blizu nje.
Nato košarico izpraznimo in si ogledamo pirhe. Nekateri so enobarvni, drugi pikasti, tretji črtasti … razvrstimo jih v skupine in preštejemo, koliko jih je. Ob tem ponovimo tudi barve.

Easter Egg drawing with both hands
Vsakemu otroku na mizo z lepilnim trakom prilepim bel list formata A3, ki je z navpičnico razdeljen na dva dela. Povabim jih k mizam, na katere pripravijo flomastre.

Gre za vajo iz sklopa »Telovadba za možgane«. Z njeno pomočjo vzpostavimo občutek za smer in orientacijo v prostoru glede na svoje telo. Ko razvijamo občutek za razlikovanje leve in desne strani pri risanju in pisanju, začnemo doživljati sebe kot središče.

Učence povabim, da z velikimi gibi rok kar s kazalcema rišejo po veliki površini. Vrat in oči so sproščeni.
Poudarek naj bo na izvajanju, ne na izdelku.
Spodbujam sproščeno gibanje glave in oči.

Na vajo se najprej pripravimo tako, da se z obema rokama in različnimi prsti na rokah dotikamo obeh palcev. Nato simetrično rišemo po zraku z rameni, komolci, zapestji.

Učence povabim, da z obema rokama narišejo velikonočno jajce, lahko uporabljajo različne flomastre, rišejo vzorce, barvajo … naj pa se trudijo obe roki uporabljati istočasno.

Ob koncu pogledamo izdelke, izpostavimo zanimive likovne rešitve, se pogovorimo, kako so se otroci ob risanju počutili.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Be nice. Be brave. Be yourself.